Казвам се Маргарита Спасова. През 2018 г. започнах да пиша Бунтарска граматика като част от първообраза на Словум. Стремежът ми е да създам разбираеми обяснения на правилата в родния ни език, заедно с увлекателни примери и забавни упражнения.

Всичко тук е свободно за ползване.

Защото българският език е на всички ни.

Той е нашата истинска родина.

Нека Словото бъде с вас!

За Словум и страшилищата на граматиката по БНР, програма Христо Ботев, в предаването “За думите” с водещ Венета Григорова.

И в портал Марица: Да учиш бунтарска граматика с тролчетата, Елза и Ана

10 thoughts on “За нас”

 1. Здравейте!
  Толкова много ми помагахте с Вашите забавни тестове в моята работа като ресурсен учител в това време на дистанционно обучение и сега изведнъж изчезнаха тестовете. Аз ли само нямам достъп до тях?
  Моля за съдействие и подкрепа на моите усилия да науча специалните ученици, с които работя на правилата в българския език!

  1. Здравейте! Малка грешка в поддръжката, ще заработят до няколко часа. 🙂

  2. Мисля, че всичко работи. Ако срещнете затруднения, моля, пишете ми, ще помогна своевременно! Поздрави и успех!

 2. НЯМАМ ДУМИ! ВЪЗХИЩАВАМ ВИ СЕ! УЧЕНИЦИТЕ МИ МНОГО СЕ РАДВАТ, КОГАТО ИМА ОТ ВАШИТЕ МАТЕРИАЛИ В ЧАСОВЕТЕ НИ. БЛАГОДАРЯ ВИ! РАДВАМ СЕ, ЧЕ ВИ ИМА!

  1. Благодаря Ви! Прекрасно е, че децата харесват и ползват Словум. 🙂

 3. Благодарим Ви , че сте с нас вкъщи и в „училище”, Учим и се забавляваме с вашите чудни игри и упражнения за мъници! Чудесни сте! Поздрави от 1г клас , СУ”Константин Петканов”, гр.Бургас!

 4. Здравейте!
  Благодаря за труда и за идеите! Вие не преразказвате учебника “ама забавно”, Вие предлагате нещо съвсем различно и страхотно!
  Имам нужда още да проучвам сайта, може би ще ме ориентирате. Има ли опция за групиране на материалите по степен на трудност или ниво придобити знания и умения?

  Благодаря отново и нека Силата бъде с Вас!

  1. Здравейте! Благодаря за добрите думи, радвам се, че сме на една вълна! 🙂
   Въпросът Ви е много полезен. Досега такава възможност не съществуваше. Причината е, че не исках да обвързвам упражненията с определен клас.
   Под някои има уточнение “с повишена трудност” или “за мъници”, но не навсякъде.
   Ще помисля как да добавя такъв ориентир.
   Най-лесно е да разгледате раздел Определения и оттам да изберете упражненията (или разделите на граматиката), които отговарят на материала, който искате да упражните.
   Поздрави и благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.