Хлапето: съчинение разсъждение

The Kid, 1921

Филм с усмивка, а може би сълза…

Гледай откъсите. Прочети текста. Сподели мислите и преживяванията си.

Историята

Хлапето е ням филм от 1921 г. на Чарли Чаплин, съчетание между комедия и трагедия. Филмът има огромен успех и се нарежда на второ място по приходи сред филмите от 1921 г.


Малкият скитник (Чаплин) намира изоставено бебе и го прибира да го гледа. Хлапето започва да помага на скитника в извършването на дребни престъпления, за да изкарват прехраната си.


Хлапето е първият филм, който съчетава комедия и драма. Най-известният момент от филма е отчаяното преследване на скитника по покривите от агентите на социалните служби, които отвеждат детето.Запиши разсъжденията си върху откъса и историята, като следваш основните правила за съчинение разсъждение.

Съчинението разсъждение трябва да отговори на въпроса „Защо?“ Например: Защо социалните служби искат да отнемат хлапето от Скитника?

– То се основава на факти. Например: Скитникът се грижи сам за Хлапето. То не ходи на училище. Те живеят в бедност.

– Има теза и доказателства. Например: Дори да е беден, човек може да бъде достоен и благороден.

– Състои се от увод, теза, аргументация и обобщение.

– Пише се в сегашно време.Сър Чарлс Спенсър Чаплин (Charles Spencer Chaplin, 1889 – 1977) е британски комедиен актьор, режисьор, сценарист и композитор, работил през по-голямата част от живота си в САЩ. Той е една от най-важните фигури в историята на филмовата индустрия и една от най-талантливите личности от ерата на нямото кино. Чарли Чаплин е най-известният актьор в ранните холивудски филми, а по-късно и забележителен режисьор. Той е създателят на един от най-знаменитите и незабравими образи в нямото кино – на Скитника.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.